A purhab széles körben alkalmazható szigetelőanyag, melyet géppel szórva még a legapróbb résekbe is el lehet juttatni. Ebben a bejegyzésben azokat az előnyöket tekintjük át, melyek miatt olyan nagy népszerűségnek örvend ez az anyag.

Loading...

Könnyen felvihető, azonnali eredmény

A purhab felviteléhez nem szükséges nagy létszámú csapat, akár egyetlen mesterember is elvégezheti a szórást. Ennek köszönhetően kevésbé érinti ezt a tevékenységet az építőiparban jelen lévő munkaerőhiány, és sokkal rugalmasabban oldható meg a munka ütemezése.

A szigetelés kialakulása igen látványos, és azonnali eredményt ad. Már fél óra elteltével felveszi az anyag a végső szilárdságát, így az esetleges fedési hibák pillanatokon belül javíthatók. A hab a kiszórása után tágul, és minden apró részt kitölt. A felvitt rétegek egymásba érnek, ennek köszönhetően egy egyenletes, varratmentes szigetelőréteg alakul ki a célterületen.

Az épületben távozó hő visszatartása segít elkerülni a tetőn képződő jegesedést is. Ennek egy része ugyanis akkor alakul ki, amikor a padlástér meleg levegője alulról megolvasztja a tetőn lévő havat, és egy összefüggő jégpáncél alakul ki. A belülről purhabbal szigetelt felület már nem adja át a hőt, ezzel elkerülhetők a leeső jégtáblák okozta balesetek is.

Átereszti a párát

A hab szilárd állapotban is átereszti a párát, így nem nedvesedik be a kezelt felület, és hőhidak sem alakulnak ki. A szórás alatt nem képződik penész, és az állandó nedvesség sem kezdi ki az épületet. A gombák nem kedvelik a felületét, így akár a lambéria mögé is befújható. Ez az építőipari alapanyag különösebb szaggal sem jár, ezért az épület bármelyik részén felhasználható.

A purhab szerkezete miatt hangszigetelő hatásokkal is rendelkezik, így a hőszigetelés mellett másodlagos feladatként a kinti zajokat is csillapítja. Tűzvédelmi szempontból is jól teljesít, mivel nem táplálja az égési folyamatokat.

Nem öregszik

A purhab az évek múlásával sem öregszik jelentősen, így számos más szigetelőanyaggal ellentétben nem esik szét, és nem pereg ki az esetleges takarás mögül. A felülete nem szívja magába a nedvességet, és mivel nem számít veszélyes hulladéknak, ezért az eltávolítása után sem kerül hatalmas összegekbe az ártalmatlanítása. Akár a normál szemétbe is kidobhatók a darabkái.

A purhab csak abban az esetben veszélyes a gyermekekre, ha az anyag egyes részei szájba véve megakadnak a kicsi torkán. Az alapvető gyermekbiztonsági intézkedések betartásával azonban ez az anyag a kisgyermekes családoknál is felhasználható, mivel nem párolog, nem képez aromás gázokat, melyek károsítanák a szervezetet.

Visszahozza az árát

A gyors és egyszerű szigetelés kialakításával az épület kevesebb hőt veszít, illetve sokkal kevésbé engedi be a kinti hideget. Ez az energiaszámlák csökkenésén is érződik, és a megtakarított rezsidíjak akár már egészen rövid távon visszahozhatják a szigetelésre fordított kiadást.

A szigetelés pedig nagyon egyszerűen elvégezhető, csupán egy alapos tisztítás előzi meg a felhordást, melynek során a szakember zsírtalanítja és portalanítja a célterületet. A fújás sem tart hosszú ideig, a pár órás száradást követően pedig már csak le kell vágni a felesleges részeket.