• AZ ORSZÁG TELJES TERÜLETÉN!

  • AZ ORSZÁG TELJES TERÜLETÉN!

A nyitott cellás poliuretán hőszigetelő hab

A nyitott cellás szórt poliuretán hab a legtökéletesebb szigetelési forma, köszönhető mindez annak, hogy ellentétben a régi, elavult szigetelési formákkal, képes megakadályozni a hőveszteség nagy részét. Hosszú távon rengeteg energia megtakarítható vele, ebből kifolyólag egy kiváló befektetésnek is minősül, ami rövid időn belül megtérül.

Miért dolgozunk nyitott cellás hőszigetelő habbal?

A régi szigetelési formák alkalmazásával szinte kivitelezhetetlen az illesztési-, a toldási pontok, valamint a rések megszüntetése. A szálas szigetelések, a felhelyezéstől számítva, pár év elteltével lassan összeesnek, elmozdulnak illetve lecsúsznak és ennek a folyamatnak az eredményeként kialakulnak a mindenki számára ismert hőhidak.

Ezzel szemben a szórt poliuertán hab egy helyszínen gyártott szigetelési forma, amely hatékonysága semmi máshoz nem hasonlítható. Sem illesztés, sem toldás nem található rajta, bedagad a legkisebb problémás helyre is. Még a polisztirol, hungarocell szigeteléseket sem lehet úgy kialakítani, hogy ne legyenek a táblák közt apró hézagok, ahol a későbbiekben a meleg levegő távozni tudna. Ezek a problémák kizárólag a helyszíni gyártással orvosolhatók.

A nyitott cellás poliuretán hab két vegyi komponens keveredéséből jön létre, mely egy speciális gép segítségével kerül felhordásra a szigetelendő felületre. A vegyi reakcióidő felettébb rövid, aminek eredményeképpen pár másodperc elteltével, kihabosodik, így elnyeri végső formáját. Rendkívüli tapadásának köszönhetően bármilyen felületre (betonra, fára, fémre vagy akár közvetlenül a párazáró fóliára is) felhordható. A kihabosodott purhab tökéletesen elzárja a légmozgás útját.

Az intelligens hőszigetelő rendszer EGYEDI tulajdonságai

  • A poliuretán szigeteléssel megszüntethető mindenféle olyan jellegű szigetelési probléma, melyek a hagyományos szigetelések esetében hőhidak kialakulását eredményezik, mivel a purhab szigetelés egybefüggő, illesztésektől és toldásoktól mentes.
  • A hagyományos szigeteléssel szemben egy végleges szigetelési forma, mely ellentétben más szigetelő anyagokkal, nem esik össze, nem ázik át, nem száll át rajta a meleg levegő, a rágcsálók nem okoznak benne kárt, stb.
  • A purhab szigetelés esetében a magas nyomáson történő szórásos eljárás garantálja, hogy minden repedést és hézagot kitölt, amely más szigetelésekkel kivitelezhetetlen lenne. Így garantálja az energia felhasználás drasztikus csökkenését.
  • Ezzel a megoldással a szigetelésben levő levegőmozgás (konvekciós körforgás) kizárható.
  • A zárt, illetve nyitott rendszerű poliuretán habok szigetelésével egyaránt páratlan légzárat kapunk

Egyéb információk

A nyitott cellás poliuretán hab tulajdonságai

  • anyag sűrűsége: 8-10kg/ m3

  • hővezetési tényező: 0,035W/mK (lambda érték)

  • tűzvédelmi besorolása: önkioltó, B2 beorolás

INGYENES ÁRAJÁNLATKÉRÉS!

Felkeltettük érdeklődését? Érdeklik a szigetelés árai? Kérje ajánlatunkat, mindenféle kötelezettség nélkül!

Írjon nekünk!